Gönderen: Tuğba | Nisan 17, 2012

Sera ve bahçedeki çalışmalarımız hızla devam ediyor

Seradaki Çalışmalar:

Tohumlar ekildi, filizler boy vermeye başladı.

Artık sıra fidelerin şaşırtılmasında. Aşağıdaki resimde ortadaki iki saksıda şaşırtılmayı bekleyen domates fideleri görülüyor. Bu fideleri 0.7 litrelik saksılara şaşırttık.

Kompost Çalışmaları:

Hem kuzey hem de güney kampüsteki yemekhanelerden günlerdir torbalar ve kovalarla taşıdığımız yemek artıklarından kompost yapma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yığın halinde toplayıp üstünü örttüğümüz kompost adayı yığınımızı 4 gün beklettik.

Ardından örtüyü ve altındaki palmiye yapraklarını kaldırdık.

Eldiven ile elimizi sokup baktığımızda kompostun yeterli sıcaklıkta olduğunu düşündük ve yan tarafa kürek ve dirgenlerle aktarıma başladık. Yığın bir hayli kokuyordu fakat ağır bir amonyak kokusu, vs. yoktu. Aktarım sırasında dış bölgelerde kalan kısmın yeni yığında içeride kalmasına özen gösterdik. Derinlere indikçe yükselen dumandan kompostun iç kısımlarının yeterince sıcak olduğunu anladık.

Zeminin dal parçaları ile dolu olması ve alta girmiş palmiye yaprakları bizi bir hayli uğraştırdı. Keşke daha düz bir zemine yapsaymışız ya da dibine delikli naylon gerseymişiz diye düşündük. Yığının taşınması tamamlandıktan sonra üzerini örttük.

Bir sonraki karıştırma 2 gün sonra yapılacak. İşlemi dört arkadaşımız yaptı ve yaklaşık 40-45 dakikamızı aldı. Yığını taşırken altına delikli naylon germek iyi olabilir. Ayrıca nemini kontrol edip eğer kuru kalmışsa su ilave etmek de gerekiyor.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kategoriler

%d blogcu bunu beğendi: